FødevareWatch

Hver femte kreatur- og mælkeproducent risikerer lukning

2018-tørken trak tæppet væk under mange danske landmænd, og blandt kvægproducenterne er 19,4 pct. nu ramt af høj gæld og underskud på likviditeten, viser nye tal fra landbrugets videnscenter, Seges.

Foto: Stine Bidstrup

Efter et særdeles vådt 2017 var den lange og tørre 2018 sommer endnu et markant søm i kisten for de mange pressede danske landmænd.

Ifølge nye tal fra landbrugets videnscenter, Seges, som ifølge JV.dk blev fremlagt på en kvægkongres i Herning mandag, har næsten hver femte af de danske kvægbrug, 19,4 pct., både en høj gæld og underskud på likviditeten.

"Vi har temmelig mange bedrifter, som har en udfordring med høj gæld. Nogle vil desværre komme til at forlade vores erhverv. Andre vil gennem øget produktivitet og med hjælp fra politiske resultater, hvor vi skal have fjernet nogle skatter og afgifter, kunne løfte sig over i den gruppe, hvor de stadig har en gæld, men kan skabe et likviditetsoverskud og vise, at deres produktivitet er intakt. Så kan de selv arbejde sig ud af krisen," siger Christian Lund, formand for kvægproducenterne i Landbrug & Fødevarer, ifølge avisen.

SF: Dansk landbrug skal have mindre areal og færre husdyr

Fremtrædende fødevareproducenter: "Det vil klæde detailkæderne at tage et større ansvar"

Teknologisk gennembrud kan være 27 mia. kr. værd for landbruget

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier