FødevareWatch

Salmar slagter rekordmange fisk

Den norske laksekæmpe slår egne rekorder på omsætning og slagtevolumen i fjerde kvartal.

Foto: Salmar/PR

Den norske laksekæmpe Salmar har netop aflagt regnskab for fjerdekvartal, og der er store fisk at hente i nettet for selskabet.

I en fondsbørsmeddelelse skriver selskabet, at både en rekordhøj slagtevolumen og det voksende driftsresultat har bidraget til, at 2018 bliver et år med rekorder. Det oprationelle driftsresultatet i perioden (operationelt ebit) lander på 934,9 mio. NOK mod 707,2 mio. NOK i samme periode året før, mens periodens samlede resultat landede på 1,208 mia. NOK mod 341,4 mio. NOK i fjerde kvartal 2017.

Dermed ender den samlede operationelle omsætning for 2018 på over 11,3 mia. NOK og operationelt driftsresultat for året på knap 3,5 mia. NOK, fremgår det.

"En god drift fra alle vores virksomheder, stor efterspørgsel og en rekordhøj slagtevolumen har bidraget til endnu et tilfredsstillende kvartal for Salmar-koncernen," siger Salmar-koncernchef Olav-Andreas Ervik i meddelelsen, om fjerdekvartalet.

Slagtevolumen i fjerde kvartal endte på 40.500 ton, hvilket er en stigning på 600 ton sammenlignet med samme periode året før. Driftsresultatet pr. kilo steg med 5,41 NOK i fjerdekvartalet, sammenlignet med samme periode i 2017, og endte på 23,11 NOK.

"Den første generation fra Ocean Farm 1 blev også slagtet i kvartalet. De biologiske resultater af projektet er gode og bidrager til at styrke vores tror på opdræt længere ud på havet. Vores forretning skal baseres på laksens betingelser og ikke begrænsninger af udstyret. Ved fortsat at investere i hele værdikæden samt videreudvikling af havbaseret landbrug, sikrer SalMar en stærk platform for bæredygtig udvikling og yderligere vækst," lyder det videre fra topchefen.

Ledelsen i Salmar forventer en stigning i den globale forsyning af Alanterhavslaks på omkring 6 pct. i 2019, baseret på estimater fra Kontali. Kombineret med forventningerne god efterspørgsel, dette indikerer et afbalanceret laksemarked med udsigt til fortsat god indtjening, lyder vurderingen fra laksekæmpen videre i meddelelsen.

Verdens største lakseproducent leverede rekordresultat i 2018

Kina er det hurtigst voksende marked for chilensk laks

Fiskefabrik konkurs efter listeria-skandale

Norsk lakseeksport starter 2019 med ny rekord 

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier