FødevareWatch

Fiskefabrik konkurs efter listeria-skandale

Den skandaleramte fiskefabrik Jelex Seafood er gået konkurs, efter det blev afsløret, at der var fusk med listeria-analyserne.

Fiskefabrikken Jelex Seafood i Hirtshals er gået konkurs. Det sker efter virksomheden, der producerer lakseprodukter, i efteråret fik besøg af TV2-programmet Operation X, der kunne afsløre, at Jelex havde forfalsket listeria-analyser. Analyserne skulle ellers sikre, at farlige bakterier ikke var fundet i fisken, inden den blev solgt. Konkursen fremgår af Statstidende.

Fødevarestyrelsen gik ind i sagen efter afsløringen, og de kunne efterfølgende konstatere en række forfalskede listeria-analyser. Det førte til en politianmeldelse af Jelex for at vildlede kunderne og for dokumentfalsk. Og det stoppede ikke der, for ved de efterfølgende kontroller hos Jelex Seafood har Fødevarestyrelsen fundet så alvorlige overtrædelser af reglerne, at de har anmeldt Jelex Seafood hele ni gange til politiet. 

Det var ellers ikke en bekymret direktør Jens Elsnab, der i efteråret blev vist på skjulte optagelser på TV2. Her agerede han roligt, fordi han var overbevist om, at alle hans kunder ville varmebehandle den laks, han solgte dem, og dermed ville eventuelle listeriabakterier ikke være et problem. De skjulte optagelser blev foretaget af en tidligere ansat, der ville afsløre snyderiet, fordi hun frygtede, at flere ville blive syge af at spise den fisk, virksomheden solgte.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier