FødevareWatch

Rådgivningsselskaber: 400 regnskaber viser svineproducenterne led i 2018

En gennemgang af svineproducenters regnskaber foretaget af fire rådgivningsselskaber viser, at smågriseproducenterne er gået fra en bundlinje på 2,75 mio. kr. i 2017 til et underskud på 451.000 kr. "Svineproducenterne har i løbet af året fået lussinger på begge kinder," lyder det.

Rådgivningsselskaberne Landbosyd, Landbonord, Sagro og LMO har pløjet gennem 400 landbrugsregnskaber. Tallene giver et overordnet billede af, at 2018 blev et af de hårdeste år for dansk landbrug - og i særdeleshed for svineproducenterne.

Det skriver Børsen, der også oplyser slagtesvineproducenterne sidste år fik et gennemsnitligt underskud efter finansiering på 219.000 kr. mod et overskud på 608.000 kr. i 2017.

Underskuddet hos smågriseproducenterne lød gennemsnitligt på 451.000 kr. mod plus 2,75 mio. kr. i 2017.

"Svineproducenterne har i løbet af året fået lussinger på begge kinder som resultat af en lav notering og høje foderpriser. Især prisen på grisen har ført til store underskud, og den rammer særligt hårdt hos smågriseproducenterne. For mange har 2018 været en overlevelseskamp, og nu må vi håbe på, at vi er ved at ride stormen af, og at priserne retter sig i den nære fremtid", siger Lasse Frost, afdelingsleder for LMO Business, til avisen. 

Danish Crown nedlægger 300-400 stillinger

Brancheorganisation langer ud efter rapports forslag om halvering af kødindtag

Over 300 landmænd har forladt gården i år

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier