Opposition bakker DF-ordfører op i sag om forhalede kvoteregler

Socialdemokratiet og Alternativet bakker Dansk Folkepartis Ib Poulsen op i beskyldningerne om, at fiskeriminister Eva Kjer Hansen har forhalet nye regler rettet mod storfiskere af østers og muslinger i Limfjorden.

Dansk Folkepartis fiskeriordfører Ib Poulsen er ikke alene om at mene, at fiskeri- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen bør forklare, hvorfor det har taget lang tid at indføre nye regler, som skal være med til at begrænse storfiskeres adgang til muslinger og østers i Limfjorden.

Ifølge Berlingske bakker Socialdemokratiets fiskeriordfører Simon Kollerup og Alternativets fiskeriordfører Roger Matthisen op om kritikken, der blandt andet går på, at en af storfiskerne i Limfjorden nåede at benyttes sig af muligheden for at købe kvoter op, inden de nye regler trådte i kraft i december.

"Jeg husker meget tydeligt, hvordan vi i sommeren 2018 blev gjort opmærksomme på risikoen for, at nogle af de største fiskere ville kunne hamstre muslinge- og østerslicenser. Derfor blev sagen taget op på ordførermøder allerede i august. Vi havde som politisk flertal i Folketinget et ønske om, at bekendtgørelsen skulle ud hurtigst muligt, fordi der skulle lukkes for kvotekonger på Limfjorden," siger Simon Kollerup til avisen.

Eva Kjer Hansen har ikke ønsket at udtale sig.

DF-ordfører angriber på ny Eva Kjer Hansen

DF-ordfører fortsætter på sin post trods ministerkritik

Miljøgruppe: EU svigter løfte om at stoppe rovdrift på fisk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også