FødevareWatch

Laksemilliardær klar til at investere milliard i avanceret anlæg

Laksekoncernen Salmar og ikke mindst ejeren Gustav Witzøe vil med stor hjælp fra staten investere stort i opførelsen af det hidtil største lakseopdrætsanlæg, som skal bringe lakseopdrættet ud på åbent hav.

Foto: Salmar/PR

Vejrliget kan være særdeles barsk i den del af Nordsøen, hvor laksekæmpen Salmar gerne vil producere laks i fremtiden, og derfor investerer koncernen, ejer og grundlægger Gustav Witzøe og den norske stat i fremstillingen af en stor produktionsrig, som kan klare bølger på op til 30 meter.

Ifølge Dagens Næringsliv har Salmar gennem datterselskabet Mariculture afleveret et prospekt, der samlet har en investeringsramme på 1,5 mia. NOK. Forudsætningen for at projektet bliver realiseret er, at den norske stat tildeler Salmar otte såkaldte udviklingstilladelser fra Fiskeridirektoratet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier