FødevareWatch

Analyse: De norske laksemilliarder ruller fortsat ind - nogle steder

Udfordringer med sygdom og lave spotpriser får følgeskab af flere nye lakserekorder hos de børsnoterede norske lakseselskaber. Et par af de store har præsenteret særdeles gode resultater, mens fire selskaber må se driftsresultatet gå tilbage.

Seks af de otte laksekoncerner, der er noteret på børsen i Oslo, er i løbet af de seneste 14 dage kommet med regnskaber for tredje kvartal, og FødevareWatch forsøger her at komme med et overblik over nøgletal og tendenser.

Samlet blev der i tredje kvartal slagtet 543.300 ton atlantisk laks i verden, hvilket var 3 pct. mere end i samme kvartal i 2017. Ud af den produktion blev 343.000 ton lavet i Europa, 3,4 pct. over sidste år, og den norske produktion stod alene for 292.200 ton, hvilket var 4,1 pct. over 2017-niveau.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier