FødevareWatch

Landbrug & Fødevarer dropper Folkemødet

Organisationen mener, at priserne i forbindelse med Folkemødet på Bornholm er stukket af til et niveau, hvor det økonomisk ikke giver mening at være med. Derfor vil Landbrug & Fødevarer ikke være at finde i Allinge i 2019.

Foto: Ritzau Scanpix/Nils Meilvang.

Efter otte gange på Folkemødet i Allinge, vil den store organisation Landbrug & Fødevarer næste år ikke være tilstede med sin egen store stand, scene og telt.

Af en pressemeddelelse, som Landbrugsavisen.dk henviser til, fremgår det, at Landbrug & Fødevarer er kommet frem til, at det er blevet for dyrt at være med.

"Vi har kigget grundigt på omkostningerne ved at deltage på Folkemødet med en markant scene, mange debatter og et generelt stort setup. Selvom det bestemt har været givtigt for os at være massivt tilstede, så vurderer vi også, at vi skal bruge ressourcerne rigtigt", udtaler Morten Høyer, direktør for politik og kommunikation i Landbrug & Fødevarer.

Særligt er det de voldsomme prisstigninger på blandt andet overnatninger til de mange Folkemøde-gæster, der har fået organisationen til at trække i bremsen.

"Vi er rigtig, rigtig mange, der har store udgifter allerede ved at være derovre, og når overnatningspriserne så bare stiger og stiger, så bliver det bare for meget på et tidspunkt," udtaler Morten Høyer til DR Bornholm.

Landbrug & Fødevarer vil stadig være at finde i Allinge gennem repræsentanter fra organisationen, og på sigt afviser direktøren ikke, at organisationen vil vende tilbage.

"Ligesom vi også hele tiden evaluerer alt andet, vi bruger ressourcer på, så vil vi også løbende vurdere, om vi på et tidspunkt skal vende tilbage til Folkemødet med et nyt set up. For der er bestemt stadig masser at hente i Allinge, også for Landbrug & Fødevarer", siger Morten Høyer ifølge Landbrugsavisen.dk.

Vestjysk kommune trækker sig fra Folkemødet efter strid om fødevarer´

Svaneke Bryghus og Carlsberg deler Folkemødet mellem sig 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier