FødevareWatch

Vestjysk kommune trækker sig fra Folkemødet efter strid om fødevarer

Folkemødet på Bornholm har strammet reglerne for udskænkning og salg af fødevarer på Folkemødet. Det koster nu en af mødets økonomisk vigtige deltagere.

Foto: Mathies Hvid Toft

Folkemødet på Bornholm må formentligt vinke farvel til en af mødets økonomisk vigtigste deltagere.

Ringkøbing-Skjern Kommune trækker sig nemlig fra Folkemødet, og det vil mærkes, da kommunen kun overgås af Københavns- og Bornholms Kommune i, hvor mange midler kommunerne bruger på arrangementet.

Det skriver DR.

Striden er opstået fordi, at det fremover kun er Carlsberg og Svaneke Bryghus, der står for øllene, mens Danish Crown leverer kød og pølser til arrangementet.

"Vi kan ikke længere vise en del af vores egnspræg ved at byde på nogle af de gode, lokale råvarer, som vi gerne vil," siger Hans Østergaard (V), der er borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, til DR.

Svaneke Bryghus og Carlsberg deler Folkemødet mellem sig

NNF: Det er på tide vi taler EU op

41 bryggerier lancerede 169 nye økologiske øl i 2017

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

De globale fødevarepriser fortsætter nedad

Verden over får de høje priser millioner af forbrugere til at spænde livremmen ind, vælge billigere fødevarer og undgå madspild. Effekten kan ses på råvarebørserne, hvor priserne fortsætter nedad efter en sommer, hvor høsten har været god, og Ukraine er tilbage på verdensmarkedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier