FødevareWatch

Manden bag den første kunstige bøf tror på snarligt kommercielt salg

Det varer ikke mange år, før finere restauranter og specialbutikker sælger kunstigt fremstillet kød. Det mener manden bag den første kunstigt fremstillede bøf.

Foto: Niels Christensen, POLFOTO

Hollandske Mark Post fremstillede i 2013 den første kunstige bøf, dengang kostede omtrent 2 mio. kr. at lave den ene hakkebøf. Siden har han med sit firma Mosa Meat arbejde videre med teknologien ligesom en række andre selskaber.

Han vurderer, at finere restauranter samt specialbutikker vil tilbyde kunstigt fremstillet kød i 2021.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier