Nyt partnerskab skal styrke dansk proteininnovation i fødevarebranchen

Arla, Danish Crown og KU er blandt deltagerne i nyt partnerskab, der gennem en koordineret indsats vil fokusere viden og forskningsmidler derhen, hvor det giver mest værdi for fødevarebranchen i forbindelse med protein-innovation. 
Foto: OLE LIND/POLFOTO/ARKIV
Foto: OLE LIND/POLFOTO/ARKIV

Danske virksomheder og forskningsinstitutioner slår sig sammen under navnet Dansk Protein Innovation. Målet er at styrke den danske produktion af bæredygtigt protein til bl.a. fødevarer.

Det er Arla, Danish Crown, Landbrug & Fødevarer, Dakofo, Aarhus Universitet, Københavns Universitet, KMC, DLF, Inbiom og Teknologisk Institut, der er gået sammen om initiativet, skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

"Verden mangler proteiner til dyr og mennesker, og med stigende befolkningstilvækst vil behovet kun stige. Og det skal samtidig være bæredygtige proteiner," siger formanden for Dansk Protein Innovation, Lars Hvidtfeldt, som er repræsentant for Landbrug & Fødevarer, i meddelelsen.

Håbet er at blive dagsordenssættende på verdensplan.

"Vi mener alle, at det er tid til at handle. Derfor griber vi den udvikling, som regeringen har sat i gang. Vi ønsker, at udviklingen på området skal ske her i landet, så vi i Danmark er det land i verden, der sætter dagsordenen for, hvordan fremtidens bæredygtige proteiner produceres," siger Lars Hvidtfeldt i meddelelsen.

Danish Crown ser store muligheder i samarbejdet

Udover et fokus på at skabe nye proteinbaserede fødevarer bliver der også sat ind over for foder, og det ser Danish Crown store muligheder i.

"Et gennembrud i forskningen, så græsprotein kan anvendes som grisefoder vil være en regulær gamechanger i bestræbelserne på at gøre den globale fødevareproduktion mere bæredygtig. Vi er længst fremme i Danmark på dette område, og det kunne være interessant, om vi kommer først med en kommerciel bæredygtig model," siger Nicolaj Nørgaard, der er direktør for Ejerservice i Danish Crown.

Dansk Protein Innovation har i forbindelse med samarbejdet nedsat et advisory board, der skal inspirere og bidrage til arbejdet i Dansk Protein Innovation. Advisory boardet er åbent for alle interessenter og sammensat af repræsentanter fra fødevaresektoren, vidensinstitutioner og øvrige interessenter.

Fødevareministeren vil øge fokus på danske planteproteiner

Fødevareminister: Fremtidens bæredygtige proteiner skal hentes lokalt 

Ellemann har ingen penge med til producenternes klimamærke

Bæredygtighedens svar på Steve Jobs: Sæt svin og kyllinger sammen og resultatet er profitabelt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter