FødevareWatch

Kalvekødskoncept hos Friland hænger i en tynd tråd

Der er akut brug for nye leverandører til Frilands Limousine Kalven, hvis konceptet skal bestå.

Foto: Søren Schnoor/Polfoto/Arkiv

Friland er tæt på at lukke virksomhedens koncept Limousine Unik Kalven, da der er for få dyr til slagtning.

Det oplyser selskabets direktør Henrik Biilman i en pressemeddelelse.

"Vi er desværre på et kritisk niveau, hvor vi får så få dyr til slagtning, at det er svært at blive ved med at lave en god økonomi i konceptet," udtaler han i meddelelsen, hvor han tilføjer, at konceptet står ved "en skillevej".

Selskabet oplyser, at man gennem flere år har forsøgt at lande en stor fast aftale for kødet fra konceptet, men at det ikke er lykkes, bl.a. fordi der er usikkerhed i antallet af slagtninger.

"Mange af leverandørerne til konceptet har dyrene som en hobby og i mindre skala. I takt med at nogle leverandører stopper eller går på pension, er der selvfølgelig behov for, at vi får nogle nye kræfter ind, der kan føre konceptet videre," siger Henrik Biilmann videre.

For at få flere leverandører vil nye leverandører modtage et ekstratillæg på 1 kr. per kilo det første år. Lykkes det ikke, og konceptet lukker, håber Henrik Biilman på, at leverandørerne vil fortsætte som leverandører til Friland Kødkvæg.

Salling Group har brug for mange flere produkter med fokus på dyrevelfærd

Friland efterlyser grise

Tørke giver flere danske økologiske bøffer i kølediskene

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier