FødevareWatch

Enhedslisten vil halvere dansk svineproduktion

Som led i en kommende klimaplan vil Enhedslisten (EL) halvere den danske svineproduktion.

Foto: Ritzau.

Landbruget spiller en stor rolle, når Enhedslisten skal finde frem til, hvor Danmark i fremtiden kan reducere sin CO2-udledning.

I et debatindlæg på Altinget.dk siger partiets klimaordfører, Søren Egge Rasmussen, at landbruget dyrker 61 pct. af Danmarks areal og står for 20 pct. af CO2-udledningen, og "det er derfor bydende nødvendigt at reducere landbrugsarealet og den animalske produktion, hvis vi skal have en chance for at nå i mål med klimaindsatsen."

Han siger videre, at det vil være en god begyndelse, hvis det kan besluttes, at man vil halvere den danske svineproduktion.

"Hvorfor skal der fra Danmark eksporteres 14 millioner smågrise, hvoraf de 9 millioner udsættes for lange dyretransporter? Vi kan og skal ikke brødføde verden med svinekoteletter," siger Søren Egge Rasmussen.

S: Der skal mere end bøder til at sikre værdig dyretransport

Danmark modarbejder Tysklands miljøpolitik for at fremme dansk fiskeri

Ellemann skal forklare stigning i antal af dyretransporter

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier