FødevareWatch

Mere effektivt kvoteloft og skærpet oplysningspligt i ny fiskerilov

Fra næste år skal også de kvoter, en fisker har bestemmende indflydelse over, tælle med i fiskerens kvoteloft. Det er en markant skærpelse af reglerne, oplyser fiskeriministeren, der nu sender lovforslaget med ændringerne til høring.

Foto: Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) er nu klar med lovforslaget, der skal skærpe reglerne omkring de danske fiskekvoter. Fremover skal både de kvoter, en fisker ejer, og de kvoter, fiskeren har indflydelse på tælle med i fiskerens samlede kvoteloft, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeren.

"Med den nye model sikrer vi, at det ikke længere vil være muligt for en fisker at købe sig adgang til kontrollerende andele over det fastsatte loft via lån af penge til andre fiskere eller andre kreative krumspring. Vi får et langt bedre indblik i pengestrømmene i dansk fiskeri og skærper således kontrollen med bestemmende indflydelse markant. På den måde kan vi bedre kontrollere, at der ikke snydes med reglerne," udtaler fiskeriminister Eva Kjer Hansen i forbindelse med, at lovforslaget sendes til høring.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier