FødevareWatch

Østjysk havbrug centrum i sag om fusk

To havbrug i Horsens Fjord har i seks år produceret mere end tilladt og opgivet forkerte tal til kommunen. Det har ført til, at politiet nu kigger på virksomheden, der selv indrømmer at have forbrudt sig mod reglerne.

Foto: Joachim Adrian

Hjarnø Havbrug har i sine to havbrug i Horsens Fjord ikke overholdt reglerne omkring korrekte oplysninger om produktionen og derudover har havbruget brudt sin miljøgodkendelse.

Det skriver Politiken og Vejle Amts Folkeblad efter, at et flertal i teknisk udvalg i Hedensted Kommune vil pålægge Hjarnø Havbrug øget kontrol og kræver månedlige indberetninger af produktionen, fordi havbruget i seks år har vildledt kommunen.

"Vi tager skarpt afstand fra, at havbruget har indberettet mindre foderforbrug, end det faktiske. Vi forventer, at kontrollen bygger på tillid og ærlighed, og der mangler der noget fra virksomhedens side. Der kører nu en politisag, og vi skal tage stilling til, hvordan kontrollen fra kommunens side skal køre fremover," siger formand for teknisk udvalg Lene Tingleff (V), til Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge Politiken har Danmarks Sportsfiskerforbund anmeldt havbruget til politiet, og efter politiets indtræden i sagen, har Hjarnø Havbrug erkendt, at man ikke har indleveret korrekte tal til kommunen.

Stort havbrug beskyldes for ulovlig produktion

Skagen Aquaculture skal bruge 170 mio kr til landbaseret ørredprojekt

Stort havbrug beskyldes for ulovlig produktion

Flere havbrug i Kattegat: 37 ansøgninger ligger klar

Mere fra FødevareWatch

Brancheforening får ny formand

De 50 medlemmer i brancheforeningen for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, får ny formand, der nok er kendt af de fleste i den sfære.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier