FødevareWatch

Norsk øjenlæge ejer fem pct af laksekoncern

Øjenlægen Ole Morten Halvorsen er en kendt investor i Norge, hvor han har gjort sig bemærket ved at være yderst risikovillig og satse stort på særligt lakseaktier. Mandag købte han stort op i en laksekoncern, hvor han nu er at finde på listen over storaktionærer.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Øjenlæge og storinvestor. Ikke en kombination man møder så ofte, men i Norge har de Ole Morten Halvorsen, som har gjort det til en særdeles indbringende nebengeschäft at købe op i særligt lakseaktier på børsen i Oslo.

Overblik: Sådan har de store laksekoncerner lagt fra land i 2018

Ved siden af sit normale erhverv indbragte Ole Morten Halvorsens aktieeventyr sidste år før skat 17,5 mio. norske kr. i investeringsselskabet OM Holding, hvilket svarede til ca. 13,7 mio. kr., men tilbage i 2016 var laksegevinsten på hele 530 mio. norske kr. før skat.

Af en børsmeddelelse, som blandt andet Ilaks.no henviser til, fremgår det, at Ole Morten Halvorsen mandag med købet af 110.000 nye aktier sikrede sig råderetten over i alt fem pct. af aktierne i Grieg Seafood. I antal ejer han nu i alt 5.664.379 aktier.

Laksene bankede igennem på børsen i Oslo

"Jo længere væk vi kan komme, jo bedre"

Norsk øjenlæge og storinvestor skruede gevaldigt ned for laksegevinsten

Norsk øjenlæge hiver kæmpe beløb hjem på laksetogt

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier