FødevareWatch

Landbruget får en nøglerolle i kommende klimaplan

Politiken offentliggør 20 tiltag, der indgår i regeringens kommende klimaplan.

Foto: Peter H. Petersen/Ritzau/Arkiv

Poltiken er kommet i besiddelse af en såkaldt tiltagspakke fra syv ministerier med i alt 20 forslag til regeringens kommende klimaplan. Fem forslag er målrettet landbruget. Et forslag går ud på at stille skrappere krav tll udledning af ammoniak. Et andet forslag går ud på at give økonomisk søtte til de landmænd, som ønsker at gå over til grøn teknologi, skriver Politiken.

Men det er slet ikke nok, mener både Radikale Venstre og Socialdemokratiet. Hos Radikale Venstre savner tidligere klimaminister Martin Lidegaard alligevel en hårdere kurs over for danske landmænd.

»Alle ekspertgrupper når frem til samme konklusion: at de 15 pct. mindst produktive jorde skal tages helt ud af dansk landbrug. De udleder meget metan og skader klimaet. Det vil koste landmændene på pengepungen, fordi de så skal betale for at gøre den øvrige jord mere produktiv. Men det er nødvendigt«, siger Martin Lidegaard tl Politiken.

Klimaordfører Jens Joel (S) er enig i, at landbruget skal mere i fokus.

»Det er usikkert, om de her tiltag er nok til at nå vores klimamål, og ambitionerne kan jo desværre være endnu lavere, når først forslagene har været igennem regeringens sorte sorteringsmaskine«, siger han til avisen.

Nye miljøplaner vil udradere milliardværdier i landbruget

Landbruget: Vi vil bukke under for nye klimakrav 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier