FødevareWatch

Stor økolog erklæret konkurs

En af Danmarks største økologiske mælkeproducenter Jette Jacobsen, der ejer gården Haugaard i sønderjyske Gabøl, er til stor overraskelse for hende selv blevet erklæret konkurs.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Med 12 ansatte, 500 malkekøer og en daglig produktion på 14.000 liter mælk til Arla Foods er Haugaard ved Gabøl vest for Haderslev og ejer Jette Jacobsen en af landets største økologiske mælkeproduktioner.

Men til stor overraskelse ikke mindst for ejeren selv, er gården nu blevet erklæret konkurs.

"Konkursen kommer totalt bag på mig. I slutningen af maj, fik jeg et brev fra banken om, at tingene går som de skal, og vi er ved at kunne lukke et forlig. Da jeg bliver kaldt over i banken, forventede jeg, at vi skal skrive under på den aftale. I stedet fortæller de mig, at de har valgt at erklære mig konkurs", siger Jette Jacobsen til Finans.dk.

I det seneste regnskab for Haugaard var overskuddet på én mio. kr. og ifølge Jette Jacobsen var der udsigt til, at årets overskud ville blive det dobbelte.

Jysk stålkonge køber kæmpe konkurslandbrug

Bankerne taber færre penge på landmændene

Danmarks Statistik: De bedste landbrug tjener også penge i nedgangstider

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier