FødevareWatch

Topchef i kinesisk svineproducent tjener mere end Elon Musk og Tim Cook

En forvandling fra beskeden kødfabrikant til en af verdens største svineproducenter udløser en lønseddel, som er blandt verdens højeste.

Foto: AP/POLFOTO/arkiv

Hverken manden bag roret i Apple, Tim Cook eller Teslas Elon Musk kunne i 2017 fremvise en lønseddel, der kunne måle sig med Hongkongs bedst betalte adm. direktør Wan Long.     

Det konkluderer det amerikanske nyheds- og markedsdatabureau Bloomberg på baggrund af egne data. 

Wan Long, der tidligere var fabriksmanager, hjalp WH Group Ltd., som er en statsejet kinesisk kødfabrikant, med at blive en af verdens største svinekødsproducenter.

Det udløste sidste år en løn på 291 mio. dollars svarende til 1,8 mia. kr., ifølge mediet, der har gennemgået selskabets seneste årsrapport. Producenten driver farme og fabrikker i Kina, USA og Europa, og er blandt andet bag mærker som Farmland Bacon og Eckrich Sausage.

Snarlige opkøb skal sikre milliardfremgang i nordjysk fiskekoncern

Walmarts boss tjener mere end 1000 gange ansattes løn

Carlsberg forklarer stor lønforskel kønnene mellem i Storbritannien

Arla og Carlsberg tvinges til at afsløre lønforskel i Storbritannien 

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier