FødevareWatch

Norsk laksekæmpe vil etablere produktioner i Sverige, Norge og Kina

Med den nysikrede adgang til det kinesiske marked er der igen kommet gang i planerne om internationale investeringer i laksekæmpen Marine Harvest.

Foto: Marine Harvest

Verdens største producent af laks, norske Marine Harvest, har planer om etablere nye produktioner i så forskellige lande som Kina og Sverige samt i hjemlandet.

I forbindelse med offentliggørelsen af første kvartals resultater tidligere på ugen fremgik det, at man i hjemlandet har søgt om mulighederne for etablere en ny smolt-produktion i nordnorske Sandøra. Derudover har Marine Harvest planer om at tilføje endnu en fabrik i det asiatiske område, hvor producenten i forvejen har seks produktioner. For første gang er der planer om at etablere en produktion i Kina, og ifølge flere medier skal den ligge i Shanghai.

Sidst men ikke mindst har Marine Harvest tidligere på året fremlagt planer om et etablere en ferskvarefabrik i Glommen på den svenske vestkyst. Det er forventningen, at den nye produktion står klar til produktion i løbet af årets tredje kvartal.

Laksechef advarer norsk regering mod særskat

Ny mavepuster til bornholmsk fiskekæmpe

Varde Laks leverede enestående resultatrekord i 2017

Lakseselskab med danske rødder vil erobre stor markedsandel i USA

Forsiden lige nu

Svensk veganerkomet vil starte produktion i USA

Svenske Oatly, der ligesom danske Naturli Foods producerer en stribe plantebaserede mælkealternativer, vil møde den voksende amerikanske efterspørgsel med opførelsen af en ny fabrik 'over there'.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier