FødevareWatch

Norsk laksekæmpe vil etablere produktioner i Sverige, Norge og Kina

Med den nysikrede adgang til det kinesiske marked er der igen kommet gang i planerne om internationale investeringer i laksekæmpen Marine Harvest.

Foto: Marine Harvest

Verdens største producent af laks, norske Marine Harvest, har planer om etablere nye produktioner i så forskellige lande som Kina og Sverige samt i hjemlandet.

I forbindelse med offentliggørelsen af første kvartals resultater tidligere på ugen fremgik det, at man i hjemlandet har søgt om mulighederne for etablere en ny smolt-produktion i nordnorske Sandøra. Derudover har Marine Harvest planer om at tilføje endnu en fabrik i det asiatiske område, hvor producenten i forvejen har seks produktioner. For første gang er der planer om at etablere en produktion i Kina, og ifølge flere medier skal den ligge i Shanghai.

Sidst men ikke mindst har Marine Harvest tidligere på året fremlagt planer om et etablere en ferskvarefabrik i Glommen på den svenske vestkyst. Det er forventningen, at den nye produktion står klar til produktion i løbet af årets tredje kvartal.

Laksechef advarer norsk regering mod særskat

Ny mavepuster til bornholmsk fiskekæmpe

Varde Laks leverede enestående resultatrekord i 2017

Lakseselskab med danske rødder vil erobre stor markedsandel i USA

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier