FødevareWatch

Laks får norsk aktiefond på toppen

Forte Tronder indtager igen pladsen som den aktiefond i Norge, der leverer de bedste resultater. Årsagen er laks. 

Foto: Colourbox

Aktiefonden Forte Tronder valgte sidste år at satse på laksen i sit eget lokalområde i norske Trondelag og netop den røde fisk, fik fondens bundlinje til at drive i den rigtige retning - op ad.

I alt 12 pct. er fondens investeringer vokset i indeværende år, og det gør Forte Tronder til den fond i Norge, der leverer de bedste resultater pt., ifølge mediet Morning Star. 

Det skriver Bloomberg News, der også oplyser, at fonden hovedsageligt investerer i virksomheder, der har rødder i lokalområdet.

"Vi er stadig positive. Prisen på laks er steget en del, og den holder bedre stand end mange havde regnet med. Der vil forekomme nogle udsving i løbet af året, men jeg tror på, at prisen vil holde sig på et niveau, som giver fiskeproducenter gode marginer," siger Morten Schwarz, som er porteføljeforvalter hos Forte Tronder, onsdag ifølge mediet.

Morten Schwarz står for omkring 500 mio. norske kr. (svarende til 389 mio. kr.), og har omkring 28 pct. af fondens aktiver investeret i laksen, fremgår det.

Norske laks skal på direkte rutefly til Kina

Varde Laks leverede enestående resultatrekord i 2017

Lakseselskab med danske rødder vil erobre stor markedsandel i USA 

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier