FødevareWatch

Norske laks skal på direkte rutefly til Kina

Der bliver igen sparket til planerne om at sende laks med fly fra Norge til Kina. Inden for de næste to år er det håbet, at fiskene kan flyves til riget i midten på et direkte fly fra Nordnorge.

Foto: Klaus Gottfredsen/Jyllands-Posten

Inden nytåret 2020 traditionen tro fejres med fisk på bordet og bobler i glasset, skal norske laks have egen plads på en direkte flyrute fra Nordnorge til Kina.

Sådan lyder meldingen fra John-Steve Linkløkken, som er kommunikationschef for det nordnorske turistselskab Nordnorsk Reiseliv, ifølge laksenichemediet Ilaks.no. Udtalelserne kommer i kølvandet på en forretningsrejse til Guangzhou i Kina.

Det er ikke kun turistselskabet, der ser muligheder i kombinationen af den røde fisk og turisme. Det gør byrådmedlem Willy Ørnebakk fra Arbeiderpartiet også, oplyser mediet:  

"Der er stadig restriktioner på at sælge skaldyr fra Norge til Kina, som vi arbejder på at løse. Ikke desto mindre mener jeg, at der er et stort potentiale her for at videreudvikle fisk og skaldyrsindustrien," udtaler Willy Ørnebakk på Troms Amts Kommunes hjemmeside. Troms Amt ligger i Nordnorge og en delegation derfra har ligeledes været et smut i Guangzhou i Kina.

Varde Laks leverede enestående resultatrekord i 2017

Fransk iværksættervirksomhed lancerer vegansk laks

Norsk kvinde fængslet i Kina for laksesmugling 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier