FødevareWatch

Stort Danish Crown-selskab rykker hovedkvarteret til Axelborg

Danish Crowns store eksportselskab Ess-Food rykker teltpælene op i større rokade.

Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

Ess-Food, der er eksportselskab for Danish Crown, flytter hovedkvarteret fra virksomhedens nuværende faciliteter i Brøndby til Axelborg.

Det fortæller Morten Holm, der er adm. direktør i Ess-Food, i en pressemeddelelse.

"Lokalerne på Axelborg egner sig særdeles godt til en eksportvirksomhed som Ess-Food. Vi har ofte besøg fra f.eks. internationale kunder og leverandører, og vores erfaring viser, at de ofte foretrækker at mødes i København," siger han og fortsætter:

"Med Landbrug & Fødevarer i samme hus vil der være mulighed for betydelige synergier, da vores samarbejde i forhold til veterinære og handelsmæssige spørgsmål og udfordringer, er ganske stor."

Med flytningen følger 65 af Ess-Foods 110 medarbejdere i Danmark. I alt beskæftiger selskabet 370 medarbejdere og har ifølge selskabets hjemmeside en omsætning på 5,1 mia. kr. Ess-Food solgte desuden 600.000 tons fødevarer på verdensplan i 2016.

Rykker i tidligere DLG-lokaler

Eksportselskabet, der sælger og distribuerer frosne og ferske fødevarer til hele verden, rykker ind i en del af de lokaler, som grovvarekoncernen DLG forlader i forbindelse med, at grovvarekoncernen bygger et nyt hovedkvarter i Fredericia.

Ikke overraskende bringer nyheden om Ess-Foods indlogering på Axelborg smilet frem hos Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, der er ejer af Axelborg.

"Erhvervets historie på Axelborg går mange år tilbage. Derfor glæder det mig meget, at en af vores store eksportvirksomheder flytter ind. Med Ess-Food i huset sender vi endnu en gang et klart signal om, at Axelborg fortsat er det fysiske udgangspunkt for fødevareerhvervets politiske interessevaretagelse," siger han.

Flytningen gælder fra den 1. august i år.

Øget fokus på Sydøstasien

I oktober fortalte direktør i Ess-Food, Morten Holm, til FødevareWatch, hvordan selskabet vil øge fokusset på de Sydøstasiatiske markeder med etableringen af et nyt hovedkontor i Ho Chi Minh City i Vietnam, samt to mindre salgskontorer i Manila i Filippinerne og i Taiwan.

Satset er et samarbejde med moderkoncernen Danish Crown og skal foruden de tre lande også sætte yderligere fut i salget i Thailand.

Foto: Mathies Hvid Toft
Foto: Mathies Hvid Toft

"Vi har handlet i de fire lande i Sydøstasien i mange år, men nu har markederne nået en modenhed, der gør det relevant at etablere os med nogle platforme i dem. De skal bringe os tættere på markederne generelt, kunderne og forbrugerne," fortalte Morten Holm.

I forlængelse af Danish Crowns 4WD-strategi fra 2016 vil det nye hovedkontor samt de to satellitkontorer servicere hele koncernen.

Stort frasalg holder bunden oppe i Danish Crown

Danish Crown-selskab køber op i Afrika

Danish Crown-datter lirker døren op til nyt indisk eventyr

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier