FødevareWatch

Danish Crown-selskab køber op i Afrika

Slagteriselskabet vil med opkøbet af en lokal virksomhed i Sydafrika skabe et solidt fundament for fremtiden i kontinentet.

Foto: Mathies Hvid Toft

Danish Crowns datterselskab Ess Food, som sælger Danish Crown-produkter verden over, har opkøbt 70 pct. af den sydafrikanske distributør og grossist Overberg Food for et tocifret millionbeløb.

Det skriver Børsen.

"Det er vigtigt for Danish Crown som koncern at få skabt et stærkt fundament for fremtiden på det afrikanske kontinent. Det er vejen til at kunne drage fordel af den økonomiske vækst, der ventes i Afrika de kommende årtier," siger adm. direktør Jais Valeur til avisen.

Ess Food har kontorer verden over og har også været til stede på det sydafrikanske marked i 25 år. Med det nye opkøb kommer selskabet til at have 50 lastbiler til at servicere markedet i Cape Town og Port Elizabeth, fortæller adm. direktør for Ess Food Morten Holm.

Svært at spå om fremtiden

Overberg Food Distributors har 250 medarbejdere, der betjener omkring 2.000 kunder i først fremmest den sydlige halvdel af Sydafrika, fra frysehuse i Cape Town og Port Elizabeth. Virksomheden blev grundlagt for 25 år siden og omsætter i dag for ca. 350 mio. kr. om året.

"Det er en virksomhed, der blandt kunderne er respekteret for høj faglighed og fokus på kvalitet. Det matcher 100 procent Ess Foods værdier, og så er det planen, at vi skal tilføre virksomheden kompetencer på områder som indkøb og økonomistyring," siger Morten Holm i en pressemeddelelse.

Danish Crown-koncernen omsatte i regnskabsåret 2015/16 for ca. 600 mio. kr. i Afrika, heraf solgte Ess Food alene 25.000 tons kød til en værdi af 150 mio. kr. på det sydafrikanske marked.

Ess Food vil fremover have ansvaret for at sælge alle Danish Crown-koncernens produkter i Afrika. Det vil sige alt fra dansk bacon og tysk schweinshaxe til polske pølser og konserves fra Tulip.

"Det er svært at sige, hvor stort et marked Afrika på sigt kan blive for Danish Crown. Det vil i høj grad afhænge af udviklingen andre steder i verden, men Afrika kan vise sig at blive et vigtigt og indbringende alternativ for os, hvis et eller flere andre markeder pludselig går i stå i en periode eller lukkes helt ned."

Overbergs grundlægger og hidtidige eneejer, Guy Osler, beholder 30 procent af aktierne og fortsætter som direktør for virksomheden.

Købet af Overberg Food træder i kraft, når de sydafrikanske myndigheder har godkendt handlen.

Danish Crown finder gateway til Afrika

Danish Crowns mål er at bygge fabrikker ved kinesiske storbyer

Danish Crown forsøger sig på lukket kinesisk oksekødsmarked

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier