FødevareWatch

Arealet med æbler er faldet med 80 pct. på 40 år

For 40 år siden var der fem gange flere frugtavlere, der dyrkede æbler og pærer end i dag, viser de nye tal.

Foto: Presse/Bornholms Mosteri

Der bliver produceret færre og færre æbler og pærer i Danmark.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Arealet med æbler i Danmark er over de seneste 40 år reduceret med næsten 80 pct. og er nu på ca. 1300 hektar, mens også arealet med pærer har taget et ordentligt dyk på næsten 60 pct. siden 1977. Der dyrkes ca. 300 hektar med pærer i Danmark.

Også antallet af bedrifter, der dykker de to frugter er faldet over årene. For 40 år siden var der fem gange flere frugtavlere, der dyrkede æbler og pærer end i dag, viser de nye tal.

Danmarks Statistik skriver i offentliggørelsen, at Danmark æbleproduktion faldt i kølvandet på en stor politisk beslutning.

"I årene efter Danmarks tilslutning til EF 1. januar 1973 faldt æbleproduktionen med rundt regnet to tredjedele. Siden 1987 har produktionen derimod holdt sig ret stabilt på 25-30.000 tons. I 2016 var høsten af æbler 12 pct. større end i 2011, og for pærer 26 pct. større. De fine resultater skyldes gunstige vejrforhold i 2016 med regn i sommerens løb og en usædvanligt varm og solrig september," skriver Danmark Statistik.

I alt er arealet med æbler og pærer faldet med 5200 hektar i perioden.

Lokale producenter fravælger supermarkedskæder

Landmænd vil have penge for ikke at sprøjte over drikkevand

Kedeligt vejr giver historisk tidlig og flot æblehøst

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier