FødevareWatch

Norsk lakseindustri venter at runde kinesisk milepæl i år

Efter en tur i kælderen er der igen store forventninger til den norske lakseeksport til Kina. Januar oversteg hele 2017, og en vigtig milepæl kan nås i efteråret.

Foto: Cermaq/PR

Med en januareksport der ligger 500 pct. over niveauet for samme måned sidste år, har den norske eksport af laks for alvor fået gang i hjulene.

Ifølge DN.no har eksporten af laks til Kina siden efteråret været inde i en stadig mere positiv spiral, og i årets første måned medførte det en samlet eksport på i alt 111 mio. norske kr.

Siden Nobelkomitéen i 2010 tildelte fredsprisen til den kinesiske forfatter og systemkritiker Liu Xiaobo har der været mere end køligt de to lande imellem, men siden man i efteråret 2016 igen fik gang i samtalen de to lande imellem, er efterspørgslen efter laks steget.

Forventningerne for 2018 er nu, at de norske lakseselskaber i løbet af efteråret vil runde en eksportmilepæl på i alt én mia. norske kr. til det kinesiske marked.

"Det er rart at se, at vi er på vej tilbage efter mange udfordrende år i Kina. Nu ser vi frem til at udvikle markedet med kinesiske partnere," siger Sigmund Bjørgo, Kina-udsending fra Norges Sjømatråd til avisen.

Lune politiske vinde giver Orkla nye eksportmuligheder i Kina

Årelang konflikt nedtrappet - kan medføre boom af norsk laks i Kina

Mere fra FødevareWatch

Barkoncern: Branchen er økonomisk underdrejet

I Rekom har man ovenpå onsdagens pressemøde og dertilhørende restriktioner svært ved at forstå, hvorfor det netop er nattelivsbranchen, der skal holde igen. "Det er ikke vores målgruppe - de 18 til 40 årige, der ligger højest i statistikkerne over smittede," siger koncernens politiske direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier