FødevareWatch

Chilensk senator opfordrer til debat efter ny algeblomstring blandt laks

I 2016 blev den chilenske lakseindustri hårdt ramt af sygdomsangreb og algeopblomstering. Opstår en ny krise, skal beredskabet være på plads, siger senator.

Foto: Luis Hidalgo/AP/POLFOTO/arkiv

Fredag blev det bekræftet, at 790,9 tons laks var gået tabt efter algeblomstring og sygdomsangreb i Chile.

Nu siger Rabindranath Quinteros, senator for Los Lagos regionen hvor lakseindustrien i landet er primært funderet og chef for landets fiskerikomité, at han er bekymret for Chiles beredskab, hvis der opstår en ny krise med algeopblomstring som i 2016.

Det skriver branchemediet Ilaks.no med henvisning til det chilenske medie SoyChile.

"Så vidt vi ved, opstår skadelig algerblomstring ved en temperaturstigning i vandet og mindre ilt, og når antallet af laks øges, stiger temperaturen og iltniveauet reduceres," siger Quinteros til SoyChile.

Han siger, at han forventer, at landbrugsindustrien sammen med andre lokale aktører kan "bidrage til en seriøs diskussion" om årsagen til algeblomstring.

Lakseselskab i fremgang trods algeopblomstring

Chile investerer 385 mio. kr. i at reducere antibiotika i laks

Analytiker: Norges lakseselskaber vil forsætte med at spinde guld

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier