FødevareWatch

Chile investerer 385 mio. kr. i at reducere antibiotika i laks

Anvendelsen af antibiotika i chilensk laks er steget voldsomt i det seneste årti, men det skal en stor investering lave om på i en fart.

Foto: Colourbox

Chile er verdens næststørste lakseproducent, men 2016 har været et katastrofalt år med både algeopblomstring og antibiotika-skandaler.

Nu er landets regering og industrien gået sammen om en pulje på 58 mio. amerikanske dollars, hvilket svarer til ca. 385 mio. kr., der skal reducere mængden af antibiotika, der anvendes i lakseopdræt i det sydamerikanske land. Ambitionen er at halvere brugen af antibiotika i løbet af de næste to år.

Det skriver branchemediet SeafoodSource.com.

Nyheden om tiltaget kom i kølvandet på Chiles regering kunne fremvise, at brugen af antibiotika i 2015 var højere, end det havde været i næsten et årti. Det medførte et forbrugerpres og et wake-up call til industriens ledere, der har indset, at der er brug for en anden tilgang for at komme af med branchens dårlige image.

Chile eksporter årligt for omtrent 3,5 mia. dollars laks, hvilket svarer til mere end 23 mia. kr. Industrien holder mere end 70.000 mennesker beskæftiget i landet.

Nordea: Chiles nye lakseregler vil stabilisere markedet

Tegn på forbedring i Chiles lakseindustri

Så meget har Chiles lakseproducenter tabt til algeopblomstring

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier