FødevareWatch

Norsk investeringsselskab vil skyde 650 mio kr efter landbaseret lakseanlæg

Den ambitiøse projekt Green Atlantic Salmon skal efter planen kombinere det landbaserede lakseanlæg med en hydrogenfabrik.

Foto: Colourbox

Det norske investeringsselskab INC Invest fra Florø i det vestlige Norge arbejde i øjeblikket på at finansiere et landbaseret anlæg til lakseopdræt til en værdi af 800 norske mio. kr., svarende til ca. 650 mio. kr.

Det skriver branchemediet Ilaks.no med henvisning til Firdaposten.

I første ombæring er planen at bygge et pilotanlæg for 40 mio. norske kr., ca. 31 mio. kr.

Projektet hedder Green Atlantic Salmon, og som navnet antyder, skal projektet være grønt, og ønsket er at kombinere det landbaserede lakseanlæg med en hydrogenfabrik med en kapacitet på 10.000 tons.

"'Affaldsstoffet' i hydrogenproduktion er rent oxygen, som vi kan bruge direkte i laksproduktionen," siger økonomidirektør i INC Invest, Roald Forde og tilføjer, at hydrogenproduktion samtidig frigiver meget varmeenergi.

Green Atlantic Salmon er langt fra det første selskab, der kigger i retningen af laks produceret på ladbaserede anlæg. Mest fremtrædende er Atlantic Sapphire, der ejer danske Langsand Laks fra Hvide Sande.

Atlantic Sapphire er begyndt byggeriet af selskabet enorme anlægg i Miami, hvis første fase bliver afsluttet i 2019. Herefter vil anlægget kunne producere 8000 tons HOG (Head-On-Gutted, red.) laks om året. I de efterfølgende 5-6 år udvides produktionen til at kunne producere 90.000 tons om året. Det svarer til en femdobling af den eksisterende samlede lakseproduktion i USA.

Langsand Laks rykker rundt i bestyrelsen og skifter navn

Langsand Laks-ejere tror på "ubegrænset vækst"

Langsand Laks tredobler anlægget i Vestjylland

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier