FødevareWatch

Norsk investeringsselskab vil skyde 650 mio kr efter landbaseret lakseanlæg

Den ambitiøse projekt Green Atlantic Salmon skal efter planen kombinere det landbaserede lakseanlæg med en hydrogenfabrik.

Foto: Colourbox

Det norske investeringsselskab INC Invest fra Florø i det vestlige Norge arbejde i øjeblikket på at finansiere et landbaseret anlæg til lakseopdræt til en værdi af 800 norske mio. kr., svarende til ca. 650 mio. kr.

Det skriver branchemediet Ilaks.no med henvisning til Firdaposten.

I første ombæring er planen at bygge et pilotanlæg for 40 mio. norske kr., ca. 31 mio. kr.

Projektet hedder Green Atlantic Salmon, og som navnet antyder, skal projektet være grønt, og ønsket er at kombinere det landbaserede lakseanlæg med en hydrogenfabrik med en kapacitet på 10.000 ton.

"'Affaldsstoffet' i hydrogenproduktion er rent oxygen, som vi kan bruge direkte i laksproduktionen," siger økonomidirektør i INC Invest, Roald Forde og tilføjer, at hydrogenproduktion samtidig frigiver meget varmeenergi.

Green Atlantic Salmon er langt fra det første selskab, der kigger i retningen af laks produceret på ladbaserede anlæg. Mest fremtrædende er Atlantic Sapphire, der ejer danske Langsand Laks fra Hvide Sande.

Atlantic Sapphire er begyndt byggeriet af selskabet enorme anlæg i Miami, hvis første fase bliver afsluttet i 2019. Herefter vil anlægget kunne producere 8000 ton HOG (Head On Gutted, red.) laks om året. I de efterfølgende 5-6 år udvides produktionen til at kunne producere 90.000 ton om året. Det svarer til en femdobling af den eksisterende samlede lakseproduktion i USA.

Langsand Laks rykker rundt i bestyrelsen og skifter navn

Langsand Laks-ejere tror på "ubegrænset vækst"

Langsand Laks tredobler anlægget i Vestjylland

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier