FødevareWatch

Rapport: Op til 844 danske fiskeriarbejdspladser kan tabes efter brexit

I en ny rapport om brexit og dansk fiskeri, som regeringen har bestilt, er det vurderingen, at fisk for en mia. kr. og mellem 272 og 844 danske arbejdspladser er i fare for at gå tabt, når briterne træder endeligt ud af EU.

Foto: Jan Dagø

Det kan komme til at gå hårdt ud over aktiviteterne i de fire store danske fiskerihavne i Skagen, Thyborøn, Hanstholm og Esbjerg, hvis brexit-forhandlingerne ender i en hård brexit, hvor danske fiskere i fremtiden bliver udelukket fra at fange fisk i britisk farvand.

Det skriver dr.dk.

I en rapport fra Aalborg Universitet, bestilt af regeringen, lyder vurderingen i to scenarier, at det kan komme til at koste fisk for en mia. kr., og at mellem 272 og 844 danske arbejdspladser også kan gå tabt.

På fiskemelskoncernen TripleNines fabrik i Thyborøn er adm. direktør Peter Jensen dog stadig fortrøstningsfuld.

"Jeg håber og tror da på, at det bliver en blidere løsning, end det man kalder worst case, og der stadig vil være adgang til britisk farvand. Men hvis ikke det sker, kommer det til at betyde en væsentlig nedgradering af fabrikken," siger direktøren, der har omkring 140 ansatte i Esbjerg og Thyborøn, til DR.

EU-Parlament stemmer for et forbud mod elektrofiskeri

Messerschmidt skoser EU-regler - de truer dansk fiskeri

Prognose: Ny virkelighed venter norsk lakseindustri efter heftigt 2017

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier