FødevareWatch

Messerschmidt skoser EU-regler - de truer dansk fiskeri

Fra fiskerikontrol til kvoter og EU-regler. EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF) sender flere bredsider af sted i et debatindlæg, hvor han mener, at dansk fiskeri bliver påført store skader i det nuværende EU-system.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO/Arkiv

Der er ikke meget positivt at sige om det nuværende system for regulering af fiskeriet i EU, hvis man tager afsæt i et debatindlæg fra Morten Messerschmidt, medlem af Europa-Parlamentet for DF, bragt på Altinget.dk.

EU-parlamentarikeren mener blandt andet, at de nuværende EU-regler gør det muligt for store udenlandske trawlere at påføre havmiljø og dansk fiskeri større skader, end de omstridte kvotekonger nogensinde har gjort.

Et moderne søslag om fisk i Skagerrak

Morten Messerschmidt angriber blandt andet de såkaldte kvoteomskrivninger, som ifølge ham bliver brugt i stor stil når udenlandske fiskere lægger vejen forbi Nordsøen for at kunne skrive det område på som fangstområde.

"Takket være en elendig dansk fiskerikontrol, kan de store udenlandske trawlere via EU-reglerne næsten helt risikofrit husere i Skagerrak, hvor de sætter sig på de bedste fangstpladser og tømmer Skagerrak for fisk – ofte ulovligt, fordi de lander langt større fangster end de må ifølge reglerne.

De hollandske og belgiske fiskere huserer i farvandet i Skagerrak, inden de lige runder Nordsøen, hvor de så registrerer deres fangst – fordi deres EU-kvote her er cirka 20 gange så høj," skriver Morten Messerschmidt.

Venstre: Nej tak til særskat i fiskeriet

Fiskeriminister: Danmark kan stå alene i EU-ålestrid

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier