FødevareWatch

Vestager: Landbrugsstøtten kan komme under pres efter brexit

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager frygter, at brexit kan udløse et hidtil uset slagsmål om fordelingen af EU-budgettet, skriver Landbrugsavisen.dk.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Virginia Mayo.

I halen på det britiske farvel til EU ligger der som bekendt en række store udfordringer for de tilbageværende EU lande.

Blandt de større udfordringer finder man fordelingen af de mange støttekroner som blandt andet landbruget får på tværs af de mange EU-lande, for med den britiske udtræden bliver hele det europæiske budget 15 pct. mindre, og det vil kunne få betydning for blandt andet danske landmænd.

Det sagde EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager mandag i forbindelse med en nytårskur i Sønderjysk Landboforening skriver Landbrugsavisen.dk.

"De penge, vi kommer til at mangle, bliver den helt store diskussion. Og nogen kommer til at have blikket stift rettet mod landbrugsstøtten," sagde Margrethe Vestager om de budgetforhandlinger, der uden briterne vil mangle 15 pct. af rådighedsbeløbet.

EU overvejer loft over støtte til europæiske landmænd

Bryggerigigant lagde hindringer for billige øl - får løftet pegefinger

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel

Mere fra FødevareWatch

Meyers har fået data på menuen for at holde på kunderne

Fødevarekoncernen har over de sidste to år arbejdet på digitale løsninger, der giver mere viden om, hvor mange der bestiller maden og om de kan lide den. "Det er en helt ny virkelighed for os og åbner for aftaler lang tid i forvejen med grossisterne," siger Meyers kommercielle direktør.

Dansk Dr Oetker-chef stiger i graderne

Efter fire år med ansvar for Storbritannien og Irland rykker Georg Heerdegen Parsbo fra nytår op i hierarkiet og ind i toppen af det tyske hovedkontor i Dr. Oetker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier