FødevareWatch

Vestager: Landbrugsstøtten kan komme under pres efter brexit

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager frygter, at brexit kan udløse et hidtil uset slagsmål om fordelingen af EU-budgettet, skriver Landbrugsavisen.dk.

/ritzau/AP/Virginia Mayo
Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

I halen på det britiske farvel til EU ligger der som bekendt en række store udfordringer for de tilbageværende EU lande.

Blandt de større udfordringer finder man fordelingen af de mange støttekroner som blandt andet landbruget får på tværs af de mange EU-lande, for med den britiske udtræden bliver hele det europæiske budget 15 pct. mindre, og det vil kunne få betydning for blandt andet danske landmænd.

Det sagde EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager mandag i forbindelse med en nytårskur i Sønderjysk Landboforening skriver Landbrugsavisen.dk.

"De penge, vi kommer til at mangle, bliver den helt store diskussion. Og nogen kommer til at have blikket stift rettet mod landbrugsstøtten," sagde Margrethe Vestager om de budgetforhandlinger, der uden briterne vil mangle 15 pct. af rådighedsbeløbet.

EU overvejer loft over støtte til europæiske landmænd

Bryggerigigant lagde hindringer for billige øl - får løftet pegefinger

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel

Forsiden lige nu

Coop afslutter milliardsalg

Dagligvarekoncernen afslutter stort ejendomssalg, der har været i gang siden marts. Pengene skal bla. bruges på butiksnettet.

Baron holder live i lukningstruet slotsbryggeri

For tredje år i træk er der usikkerhed om, hvorvidt Slotsbryggeriet Gavnø fra Sydsjælland kan fortsætte sin drift. Tidligere holdt moderselskabet hånden over det underskudsgivende bryggeri, men fremover skal baronen selv spæde til.

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Stor britisk pubkæde dropper drikkevarer fra EU

Når Storbritannien træder ud af EU, bliver det for dyrt at sælge drikkevarer, som bliver produceret i EU. Derfor går den britiske pubkæde JD Wetherspoon i gang med at udfase de europæiske drikkevarer. (opdateret 12.15)

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier