FødevareWatch

Vestager: Landbrugsstøtten kan komme under pres efter brexit

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager frygter, at brexit kan udløse et hidtil uset slagsmål om fordelingen af EU-budgettet, skriver Landbrugsavisen.dk.

I halen på det britiske farvel til EU ligger der som bekendt en række store udfordringer for de tilbageværende EU lande.

Blandt de større udfordringer finder man fordelingen af de mange støttekroner som blandt andet landbruget får på tværs af de mange EU-lande, for med den britiske udtræden bliver hele det europæiske budget 15 pct. mindre, og det vil kunne få betydning for blandt andet danske landmænd.

Det sagde EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager mandag i forbindelse med en nytårskur i Sønderjysk Landboforening skriver Landbrugsavisen.dk.

"De penge, vi kommer til at mangle, bliver den helt store diskussion. Og nogen kommer til at have blikket stift rettet mod landbrugsstøtten," sagde Margrethe Vestager om de budgetforhandlinger, der uden briterne vil mangle 15 pct. af rådighedsbeløbet.

EU overvejer loft over støtte til europæiske landmænd

Bryggerigigant lagde hindringer for billige øl - får løftet pegefinger

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier