FødevareWatch

Vestager: Landbrugsstøtten kan komme under pres efter brexit

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager frygter, at brexit kan udløse et hidtil uset slagsmål om fordelingen af EU-budgettet, skriver Landbrugsavisen.dk.

/ritzau/AP/Virginia Mayo
Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

I halen på det britiske farvel til EU ligger der som bekendt en række store udfordringer for de tilbageværende EU lande.

Blandt de større udfordringer finder man fordelingen af de mange støttekroner som blandt andet landbruget får på tværs af de mange EU-lande, for med den britiske udtræden bliver hele det europæiske budget 15 pct. mindre, og det vil kunne få betydning for blandt andet danske landmænd.

Det sagde EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager mandag i forbindelse med en nytårskur i Sønderjysk Landboforening skriver Landbrugsavisen.dk.

"De penge, vi kommer til at mangle, bliver den helt store diskussion. Og nogen kommer til at have blikket stift rettet mod landbrugsstøtten," sagde Margrethe Vestager om de budgetforhandlinger, der uden briterne vil mangle 15 pct. af rådighedsbeløbet.

EU overvejer loft over støtte til europæiske landmænd

Bryggerigigant lagde hindringer for billige øl - får løftet pegefinger

Luxembourg nægter at have givet Amazon skattefordel

Forsiden lige nu

Kammeradvokaten på vej med kras kritik af Fiskeristyrelsen

Kammeradvokaten, der siden sidste efterår har kigget på sagsbehandlingen i Fiskeristyrelsen, afleverer i dag en 250 sider lang rapport, som ifølge kilder med kendskab til sagen beskriver "en rådden kultur i styrelsen". Det erfarer Watch Medier.

Lars Løkke til Meat 2030: Vi er bagefter tidsplanen og der skal handles nu

Spørgsmålet om, hvordan kødindustrien kan og skal spille sammen med forbrugernes stigende krav om bæredygtighed, samlede onsdag en god del af lederne inden for den danske kødbranche til en Danish Crowns konference Meat 2030. For som det er i dag, er kødproduktion blandt verdens største klimasyndere.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier