FødevareWatch

Norske lakseselskaber sendes i rødt af Nordeas prispessimisme

En række norske lakseselskaber har en knap så god dag på børsen torsdag, efter at storbanken Nordea har sænket anbefalingen for en række aktier i virksomheder i branchen.

En række norske lakseselskaber har en knap så god dag på børsen torsdag, efter at storbanken Nordea har sænket anbefalingen for en række aktier i virksomheder i branchen.

Særligt Grieg Seafood, der blandt andet opdrætter laks, er ramt på kursen torsdag, og ved middagstid dykker aktien 6,1 pct. Også aktierne i lakseselskaberne Lerøy Seafood og Salmar taber terræn med kursfald på henholdsvis 3,9 pct. og 2,7 pct.

Samlet dykker indekset Oslo Seafood 3,3 pct., og faldende kommer ifølge Bloomberg News, efter at Nordea har sænket anbefalingen til "sælg" for både Grieg Seafood, Salmar og færøske Bakkafrost, der er noteret på børsen i Oslo.

Bankens negative syn på fiskeaktierne skyldes blandt andet, at den forudser at laksepriserne vil falde til 48 norske kr. per kilo næste år. Til sammenligning venter markedet generelt laksepriser i niveauet 54-57 norske kr. i 2018.

Ifølge Bloomberg News er de norske eksportpriser på laks faldet til 53,36 norske kr. per kilo fra 73,53 norske kr. per kilo i starten af 2017.

Analyse: Største lakseselskaber står bedst rustet efter udfordrende tredje kvartal

Norske lakseopdrættere: Vi tjener penge, som ikke kan bruges

Norge dominerer liste over verdens største lakseselskaber

Forsiden lige nu

Skipperpibe-ejere får ny svensk slikchef

På samme måde, som Cloetta i Danmark og Norge fik ny direktør i december skal den svenske del af forretningen til sommer også have ny direktør. Den nye direktør kommer fra en direktørpost i Findus-koncernen.

Unibake-direktør: 2017 bød på flere gennembrud

I et brødmarked, der som mange andre dele af detailhandlen har været særdeles udfordret af flad eller vigende vækst, hæfter Unibake-direktør Allan Christiansen sig ved, at 2017 bragte gennembrud for eksporten i en etableret kategori og et nybrud i økologiproduktionen.

Seneste Landbrug/Fiskeri

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier