FødevareWatch

Aldrig har der stået så mange laks langs Norges kyst

Den norske lakseindustri havde ved seneste opgørelse rekordstore mængder laks stående i havopdræt. I forhold til samme tidspunkt sidste år var biomassen øget med 10 pct.

Foto: Cermag/PR

På samme måde, som det kan være svært at forholde sig til, hvor stor en lagerbygning på 55.000 kvadratmeter er, er det svært at begribe, hvor mange laks der går på de 755.000 ton, som ved seneste opgørelse var at finde i de norske havopdræt.

Analyse: Største lakseselskaber står bedst rustet efter udfordrende tredje kvartal

Ifølge en opgørelse fra Akvafakta har mængderne af laks i de norske anlæg aldrig været større end de var ved overgangen mellem oktober og november. I forhold til samme tidspunkt sidste år, var der føjet 10 nye pct. til biomassen, skriver Ilaks.no.

Som tilføjelse til ovenstående kan det nævnes, at slagtevolumenerne i det seneste kvartal har været afdæmpet, som det ofte er tilfældet i tredje kvartal. I november og december bliver der skruet markant op for slagtningerne i forbindelse med øget afsætning frem mod jul, og derfor forventes det, at den samlede biomasse også vil falde igen.

Kendt skuespiller skal sælge norske laks i USA

Den skotske lakseeksport på vej mod rekord

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier