FødevareWatch

Medie: Esben Lunde skjulte vigtig viden om havmiljøet for EU

Miljø- og fødevareministeren er kommet under fornyet pres efter, at ministeriet angiveligt har tilbageholdt oplysninger om det danske havmiljø overfor EU.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Først kom Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) i modvind for at have tilbageholdt oplysninger om kvælstofudviklingen i det danske havmiljø overfor Folketinget. Nu viser det sig, at heller ikke EU har fået det fulde overblik.

Det skriver Altinget.

Ministeriet har ikke orienteret EU-Kommissionen om formodede fejl i kvælstofmålingerne fra 2010 til 2015. Mediet har fået aktindsigt i et brev mellem ministeriet og EU-Kommissionen, hvor Miljø- og Fødevareministeriet kun oplyser om fejl i kvælstofprøver fra 2016 og i starten af i år.

"Jeg kan slet ikke se nogen grund til, at man ikke skal give alle oplysningerne bagudrettet. De ligger lige på kanten af en EU-sag, så det kan måske forklare, hvis de bevidst prøver at skjule det her, men det vil jo være alvorligt, hvis det er tilfældet," siger Ida Auken, der er miljøordfører i Radikale Venstre, til Altinget.

Forsker sår tvivl om talgrundlag i landbrugspakke

Esben Lunde Larsen mistænkes for at skjule nye kvælstoftal

Fiskeristyrelsen er sammensat og på plads

Mere fra FødevareWatch

Ketchupeffekt redder resultatet hos kæmpen Euro Cater

Den nordjyske Euro Cater-koncern, der omsætter for over 8 mia. kr., har igen haft et svært og coronapåvirket regnskabsår. Samlet blev det dog til et positivt resultat i et år, hvor store nedgange blev afløst af store opture, siger økonomidirektør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier