FødevareWatch

Fiskeristyrelsen er sammensat og på plads

Den nye selvstændige Fiskeristyrelse kommer til at have godt 160 medarbejdere og hovedkontor i København. Der ledes fortsat efter en direktør.

Karen Ellemanns (V) | Foto: Finn Frandsen/Ritzau

Efter den megen virak og ballade omkring de danske kvotekonger og Miljø- og Fødevareministeriets involvering i sagen er en ny Fiskeristyrelse på plads.

I forbindelse med sagen om kvotekongerne blev det af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besluttet, at ansvaret for fiskeriområdet skulle fjernes fra fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og i stedet placeres i Udenrigsministeriet under Karen Ellemanns (V) vinger. Det betød, at Fiskeristyrelsen blev udskilt fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Efter et par måneders venten er den nye styrelse kommet på plads.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

Fiskeristyrelsen kommer til at have hovedkontor i København, hvor der vil være omkring 60 ansatte. Samlet kommer der til at være godt 160 ansatte i styrelsen. De kommer til at sidde spredt ud i hele landet i regionale kontorer. Nogle vil også være placeret på fiskeriinspektionsskibe, lyder det i meddelelsen.

Indtil videre vil det fortsat være vicedirektør Joan Reimann, der kommer til at sidde som fungerende direktør, indtil der er ansat en direktør for styrelsen, som skal samarbejde med fiskeripolitisk afdeling i Udenrigsministeriet.

S og DF vil have udvalg til at holde snor i fiskeriminister

Ministerium politianmelder kvotekonger efter Rigsrevisionens rapport

Avis: Ny fiskeriaftale vil ramme kvotekongen Kjeldsen

Mere fra FødevareWatch

Sløv sagsbehandling bremser fastfoodkædes udvidelse

Fastfoodkæden Sunset Boulevard har i år haft planer om at åbne seks til otte restauranter rundt om i Danmark. De planer er dog blevet skudt til hjørne på grund af lange ventetider på en byggesagsbehandler og byggetilladelser.

EU-lovgivning vil koste fødevarebranchen 140 millioner kroner

Det vil i gennemsnit koste alle fødevarevirksomheder et par tusinde kroner at overgå til nye regler om betalingsfrister og ansvarlig handel. De årlige omkostninger er dog reduceret kraftigt ved dansk beslutning om overimplementering, anslår Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Venstre vil åbne restauranter uden coronapas

Som et af fem konkrete forslag til en hurtigere genåbning vil Venstre have åbnet for både udendørs og indendørs servering på restauranter uden coronapas, når der senere på ugen skal forhandles om yderligere åbning af samfundet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier