FødevareWatch

40 mio kr skal give bedre danske madvaner

Der skal bedre og sundere mad på de danske spiseborde, og det skal en 40 mio. kr. stor pulje fra regeringen og et nyt ekspertpanel hjælpe på vej.

Bedre madvaner og sunde måltider og omvendt.

Begge dele er omdrejningspunkt i den tværministerielle indsats, som miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sammen med fire ministerkolleger har fundet 40 mio. kr. til at styrke.

Derudover vil de fem ministre nedsætte et ekspertpanel, der skal rådgive regeringen, erhvervsmanden Lars Kolind er udpeget som formand, fremgår det af en meddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Ifølge meddelelsen sætter regeringen gang i initiativet, fordi "der er store samfundsmæssige gevinster ved at løfte danskernes kostvaner. Alt for mange danskere dør for tidligt på grund af kostrelaterede sygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og kræft. Desuden fører svær overvægt til øget sygefravær og behandling i sundhedssystemet, der årligt påfører samfundet milliarder i årlige omkostninger."

"Der er meget at vinde for den enkelte i form af bedre livskvalitet ved en sundere livstil, og samtidig vil en effektiv indsats reducere stigende samfundsudgifter til gavn for hele samfundet. Derfor bliver vi nødt til at gøre noget aktivt og utraditionelt for at vende udviklingen. Vi har brug for helt nye måder at anskue problematikken på, og derfor har vi nedsat et kompetent advisory board til at fremsætte anbefalinger til regeringen," udtaler miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Initiativet er udarbejdet i samarbejde med ministerkollegaerne i Børne- og Socialministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet og Undervisningsministeriet.

De 40 mio. kr. er afsat over fire år i 2018-2021 og de skal igangsætte initiativer, som arbejdet i det kommende advisory board munder ud i. Boardet skal fremlægge sine anbefalinger i løbet af foråret 2018.

Undersøgelse: Danskerne knuselsker buffetrestauranterne

Mangedobling af kødfrie produkter i detailhandlen

International fremtidsforsker: Bæredygtighed og data er vejen frem

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier