FødevareWatch

Fødevaredanmark roser også ny kontrolstrategi

De små og mellemstore virksomheders repræsentant er glad for de 10 indsatsområder i miljø- og fødevareministerens nye strategi.

Foto: PR

Fredag morgen offentliggjorde Miljø- og Fødevareministeriet en ny kontrolstrategi for miljø-, landbrugs- og fødevareområdet. Den fik rosende ord med på vejen fra flere centrale aktører i branchen som DI Fødevarer og Landbrug & Fødevarer.

Nu istemmer Fødevaredanmark, der repræsenterer små og mellemstore virksomheder, sig koret af tilfredse spillere.

Det skriver Fødevaredanmark i en pressemeddelelse.

"Vi har i årevis efterlyst en tilgang fra kontrollens side, som afspejler det faktum, at langt de fleste virksomheder gør sig umage for at gøre det så godt som muligt, også når det gælder fødevaresikkerhed, og hvad der ellers er statslig kontrol af. Nu lægger ministeren op til, at kontrollen skal have netop denne tilgang, og det er rigtig godt. Selvfølgelig skal man stadig komme efter dem, der snyder på vægten, og som ikke vil leve op til reglerne. Men det store flertal af virksomheder har et grundlæggende ønske om at gøre det, de skal, og derfor er dialog og samarbejde det, der skal til, for at få det bedst mulige ud af de fælles bestræbelser," siger Torsten Buhl, der er adm. direktør i Fødevaredanmark, i meddelelsen.

Han glæder sig over, at ministeren lægger op til, at kontrolbesøgene skal være "værdiskabende" og bære præg af "ligeværdig kommunikation" baseret på tillid. Desuden hæfter han sig ved, at besøgene i større grad skal være varslede, så det bedre sikres, at de rette personer er til stede, når kontrollen kommer på besøg.

"Og så synes jeg også, at ministeren fortjener ros for, at vi skal bort fra at sanktionere ligegyldige og bagatelagtige forseelser, som ingen betydning har for fødevaresikkerheden. I det hele taget er vi i FødevareDanmark særdeles tilfredse med den strategi, som ministeren nu har lanceret. Den kan andre ministerier lære meget af. Det gælder f.eks. på arbejdsmiljøområdet," lyder det fra Fødevaredanmarks direktør.

Branchen tager godt imod Lunde Larsens nye kontrolstrategi

Esben Lundes styrelser skal have ensartet kontrol

Ordførere kritiserer regeringens gebyrhop - vil indkalde ministeren

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier