FødevareWatch

JBS-bror er anholdt i sag om insiderhandel

Direktør og bror til Joesly Batista, der tidligere har overgivet sig til politiet i sagen om den brasilianske kødproducent JBS' bestikkelse af flere politikere, Wesley Batista, er blevet anholdt for mistanke om insiderhandel.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Brasiliansk politi har onsdag anholdt Wesley Batista, der er direktør for verdens største kødproducent, JBS.

Han er mistænkt for insiderhandel.

Batista skal angiveligt have fået en gevinst ud af insiderhandel, efter at hans egen indblanding i en sag om mulig korruption påvirkede markedet.

Anholdelsen, der fandt sted i São Paulo, kom, en dag efter at Bastias bror Joesley også blev anholdt.

Joesley Batista er også en central figur i korruptionssagen, der truer med at trække tæppet væk under præsident Michel Temer.

Temer er sigtet af Brasiliens statsanklager for at have modtaget bestikkelse mod til gengæld at hjælpe JBS med at opnå skattemæssige fordele.

Den påståede insiderhandel skal være sket mellem 24. april og 17. maj. Det var forud for offentliggørelsen af en studehandel mellem de to brødre og anklagemyndigheden om tilståelse i korruptionssagen.

Nyheden om aftalen fik med det samme aktierne til at styrtdykke, mens den amerikanske dollar steg.

Og ifølge beskyldningen skal Batista altså have fået en uretmæssig gevinst ud af handler med JBS-aktier og amerikanske dollar i løbet af de godt tre uger.

Batista-brødrenes advokater afviser beskyldningerne om insiderhandel. De er "uretfærdige, absurde", lyder det ifølge det statslige nyhedsbureau Agência Brasil.

Brasiliansk kødboss overgiver sig til politiet

Direktør i brasiliansk kødselskab stopper

Medie: Nye optagelser øger omfanget af brasiliansk kødskandale

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier