FødevareWatch

Direktør i brasiliansk kødselskab stopper

Et af Brasiliens største kødselskaber har besluttet at skifte ud på topposten efter dårligt halvår.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Brasilianske BRF skal have ny direktør, da selskabets nuværende topchef, Pedro de Andrade Faria, stopper ved årets udgang.

Det skriver Just-food.

Beslutningen blev truffet på et bestyrelsesmøde torsdag d. 31 august. Skiftet kommer blot en uge efter, at selskabet ansatte en ny økonomidirektør i skikkelse af Lorival Nogueira Luz Jr. Han afløste Elcio Ito på posten.

De to chefskifter sker efter et dårligt halvårsregnskab, der viste et tab på omkring 140 mio. dollar, svarende til cirka 863 mio. kr. BRF var desuden et af de brasilianske selskaber, der kom i myndighedernes søgelys i forbindelse med en storstilet bestikkelsessag inden for landets forvaltning på fødevareområdet.

Pedro de Andrande Faria når således kun at sidde i posten i knap et år, da han tiltrådte i januar.

Den brasilianske kødindustri lufter luksustanker

Kinesisk kødkoncern rygtes med i opkøbsløb om JBS-selskab

Brasiliansk milliard-eksport af fødevarer hårdt ramt

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier