FødevareWatch

Aarhus slår dørene op til nyt innovationscenter

Region Midtjylland får endnu en rugekasse for fødevareforskning og underbygger derved regionens ambitioner på fødevareområdet.

Agro Food Park er en af hjørnestenene inden for fødevareforskning i Danmark. | Foto: Visualisering: 3xN

Mindre end en uge efter, at Vækstforum Midtjylland og regeringen indgik en ny vækstpartnerskabsaftale for bla. fødevareområdet, åbner Aarhus Universitet Ifood.

Det er et nyt center for innovativ fødevareforskning, oplyser universitetet.

"Ifood skal samle de førende kompetencer inden for fødevareforskning fra fakulteterne Science and Technology, Aarhus BSS og Health på Aarhus Universitet. Centret skal udføre forskning, innovation og talentudvikling inden for fødevareområdet," skriver Aarhus Universitet.

I vækstpartnerskabsaftalen fremgik det, at der netop skulle arbejdes for at styrke innovationen i regionen.

"Parterne er enige om behovet for en enklere og mere effektiv klynge- og innovationsindsats, der tager udgangspunkt i fødevarevirksomhedernes behov og sikrer adgang for virksomheder fra hele Danmark," står der således i aftalen.

Innovationen i Midtjylland skabes blandt andet omkring forskningsmiljøet ved Aarhus Universitet samt i Agro Food Park, Agro Business Park og Vækstforum Midtjylland, og regionen står for 41 pct. af landets samlede fødevareeksport, der i 2016 endte på 152 mia. kr. i følge tal fra Landbrug & Fødevarer.

Midtjylland cementerer sig som vækstmotor for fødevaresektoren

KMC vil have mere ud af kartoflerne

Agro Food Parks nye direktør spejder tusindvis af nye arbejdspladser i horisonten

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier