FødevareWatch

Danish Crown opkøber britisk selskab

Danish Crowns britiske datterselskab Tulip Ltd blev i 2016 ramt af en markant nedgang i indtjeningen efter tab af flere store kontrakter. Nu går selskabet i offensiven med et opkøb.

Danish Crowns britiske datterselskab Tulip Ltd har for et ukendt beløb købt Easey Holdings, som opdrætter frilandsgrise i Storbritannien.

"Med investeringen får vi adgang til de råvarer, som står øverst på ønskelisten hos vores britiske kunder. Samtidig forsikrer vi med købet til en vis grad vores ejeres værdier mod nogle af de følger, Brexit kan få for Danish Crown. For kan vi ikke tjene de penge, vi hidtil har gjort på at eksportere til Storbritannien, har vi nu sikret os muligheden for at løfte indtjeningen i Tulip Ltd gennem de lokale råvarer," siger adm. direktør i Danish Crown, Jais Valeur, i en pressemeddelelse.

Tulip Ltd, der er er Danish Crowns største datterselskab, blev i 2016 ramt af en markant nedgang i indtjeningen efter tab af flere store kontrakter. Omsætningen faldt i 2016 med næsten 900 mio. kr. til omkring 8,5 mia. kr., mens resultatet før skat blev et dundrende underskud på 243 mio. kr.

Efter ansættelsen af en ny ledelse er udviklingen dog vendt, og hen over sommeren er Tulip Ltd ifølge selskabet igen begyndt at tjene penge.

"Jeg glæder mig over, at det går den rigtige vej, men det ændrer desværre ikke på, at bundlinjen for hele året vil udvise et betydeligt tab. Det positive er, vi nu er nået så langt med genopretningen, at vi igen kan bruge kræfter på at udvikle Tulip Ltd. Og jeg er sikker på, at den britiske forretning igen vil bidrage positivt til indtjeningen i Danish Crown i regnskabsåret 2017/2018," siger Jais Valeur.

Storbritannien udgør sammen med Sverige, Polen og Danmark Danish Crowns fire hjemmemarkeder. Investeringen i Easey Holdings er et udtryk for koncernens ønske om at udvikle forretningen med udgangspunkt i de fire hjemmemarkeder.

Vigtigt marked

Easey Holdings Ltd er en familieejet virksomhed organiseret i fire selskaber, som er specialiseret i henholdsvis avl og so-hold, slagtesvin, dyrlægevirksomhed og transport af dyr. Købet sker med den klare ambition at styrke indtjeningen i den britiske forretning og samtidig bidrage til udviklingen af frilandsproduktionen i Storbritannien.

Selskabet omsatte i 2016 for 66 mio. pund, ca. 538 mio. kr, hvilket var et fald fra 2015, hvor toplinjen udviste 77,7 mio. pund, hvilket svarer til ca. 633 mio. kr.

Hovedparten af Easey Holdings aktiviteter er baseret på frilandsproduktion. Det sker i et koncept, hvor virksomheden leverer alt fra smågrise og foder til transport og veterinær overvågning til 150 britiske landmænd, der på kontrakt står for opfedningen af grisene i et system, hvor landmanden udelukkende skal koncentrere sig om management og pasning af dyrene.  

"Vi oplever en stigende efterspørgsel på produkter med høj dyrevelfærd og en let gennemskuelig dokumentation for produkternes oprindelse. Samtidig har Tulip Ltd gennem en årrække haft en klar strategi om at samarbejde med de britiske landmænd for at sikre en effektiv udnyttelse af vores kompetencer indenfor slagtning, forædling og salg af højkvalitetsprodukter til de britiske forbrugere," siger Andrew Saunders, der er direktør for landbrugsaktiviteterne i Tulip Ltd.

¨

Danish Crown indgår kæmpe kinesisk aftale

Danish Crown indkasserer trecifret millionunderskud i Tulip Ltd

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier