FødevareWatch

Ti år med underskud får japanere til at lave presset københavnsk bagerkæde om

Næsten 100 mio. kr. har den japansk-ejede bagerkæde Andersen Bakery brændt af på at drive bagerkæden Andersen Bakery i Danmark i løbet af det sidste årti. Men nu skal udviklingen vendes. Derfor genopstår kæden med et nyt koncept.

Foto: Ritzau

Underskud på underskud de sidste ti år i Danmark fik i juni den japansk-ejede bagerkæde Andersen Bakery til at lukke helt ned herhjemme.

Men Andersen Group har ikke opgivet forretningen, og derfor åbner de igen en bagerforretning. Det bliver på Islands Brygge i København.

Det skriver Berlingske Business.

"Det at lukke helt ned for det gamle er jo en erkendelse af, at det ikke har fungeret. Nu gør vi det på en anden måde. Det bliver helt anderledes og helt nede på jorden," siger Johannes Hessellund til Berlingske Business.

Han er ejer af bagerkæden Det Rene Brød og er med i en konsulentrolle for det nye Andersen Bakery, der har en målsætning om at overleve og give overskud.

Det nyeste regnskab fra Andersen Bakery, som nu satser på økologi og bæredygtighed, viser en negativ egenkapital på 96,7 mio. kr.

Den japanske wienerbrødskatastrofe i Danmark 

Millionunderskud får bagerkæde til at lukke i Danmark og starte på ny

Dansk wienerbrød får hjælp fra Japan

Mere fra FødevareWatch

Hvem er Henning Kjeldsen?

PROFIL: Han er en mand med mange ansigter. I offentligheden er han døbt "kvotekongen", i retssystemet er han tiltalt, men der er også en anden fortælling om storfiskeren Henning Kjeldsen. På havnen i Skagen er han helten og manden, som hjælper de unge fiskere ind på et hårdt marked.

Danæg overtager finsk partner

Danæg-koncernen, der i forvejen ejede omkring en fjerdedel af et finsk pakkeri og produktselskab, har købt resten af selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier