FødevareWatch

Lille ø får sin egen Arla-ost

Søren Svennesen, eneste tilbageværende landmand på den lille sønderjyske ø Barsø, skal levere økologisk mælk til en eller flere Barsø-oste under mejerikoncernens Singlefarm-koncept.

Sidste år omlagde den sidste tilbageværende mælkeproducent på den lille ø Barsø i Lillebælt, Søren Svennesen til økologi. I halen på en aftale med Arla om, at mejerikoncernen fra november skal aftage al hans årlige to millioner liter mælk fra de 185 malkekvæg fulgte en aftale om, at mælken også skal bruges til produktion af såkaldt Barsø Ost.

Det skriver Jyskevestkysten.

"Det er planen, at der skal laves en speciel Barsø Ost i måske tre-fire varianter, som skal sælges via Dansk Supermarked," siger Søren Svennesen til avisen.

Økologien suger pressede landmænd til sig

Han har tidligere haft møde med repræsentanter fra Dansk Supermarked og Arla om at indgå i mejerikoncernens singlefarm-koncept, hvor der stilles en række særlige krav til leverandøren.

Arla fastholder placering blandt verdens største mejerikoncerner

Stor tørst efter økomælk er plaster på såret for landbruget

Arla lukker mindre dansk mejeri

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier