FødevareWatch

Stor kinesisk kontrakt til dansk honningproducent

Den danske honningproducent Jakobsens eksportandel er på tre år gået fra 33 pct. til 50 pct. Nu skal selskabet levere dansk tappet honning til en kinesisk provins.

Helle Reinevald er adm. direktør i Jakobsens. | Foto: Jakobsens Honning.

Danske Jakobsens er Skandinaviens største honningproducent, og nu stadfæster selskabet den position med en ny stor kontrakt i Kina.

Det skriver Ritzau Finans.

"Vi har forsøgt os med Kina i 4-5 år. Vi vidste godt, at det var et langt sejt træk. Man kan sige, at lige så mange mennesker, der er i Kina, lige så svært er det at få hul igennem," siger Helle Reinevald.

Hun fortæller, at selskabet allerede eksporterer til Shanghai, og det var her, at den kinesisk provins med 15 mio. indbyggere fik smag for den Jakobsens honning. I første omgang skal selskabet sende en container honning til den kinesiske provins om måneden.

Jakobsens eksportandel er på tre år gået fra 33 pct. til 50 pct. I regnskabsåret 2015/16 havde Jakobsens et driftsresultat på 15,0 mio. kr. og et overskud efter skat på 11,2 mio. kr.

Skandinaviens største honningproducent køber Aulumgård

Eksport skal være honningfirmas hovedfokus

Hver femte bifamilie er død

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier