FødevareWatch

Manden bag Aarhus Streetfood siger farvel

Iværksætteren bag Aarhus Streetfood forlader Danmark efter, at hans kone er blevet udvist.

Gågaden i Aarhus. Foto: Mathilde Bech/Jyllands-Posten

Hjernen bag Aarhus Streetfood forlader Danmark, da hans thailandske kone er blevet udvist af de danske myndigheder.

Det skriver Børsen.

"Der er mange følelser i spil. Jeg tænkte jo, at efter otte år i udlandet kom jeg hjem med en masse erfaring og kunne lave nogle forretninger, der er lidt større, end det Danmark er vant til. Jeg troede, at det ville blive en hjertelig velkomst. Det her er lidt anderledes, end jeg havde forventet," siger Kasper Kragelund.

Han kone, Janyaphon Tojor, lever ellers med en årsløn på 420.000 kr. op til kravene i beløbsordningen, der kræver, at man tjener 408.800 kr. om året.

Når Styrelsen for International Rekruttering og Integration alligevel udviser hendes, skyldes det ifølge Børsen, at hendes ansættelse i butikken Aarhus Charcuterie, har til formål at opnå opholdstilladelse. Kasper Kragelund ejer butikken.

Aarhus Streetfood drives videre uden Kasper Kragelund som aktiv del af foretagendet. Parret har tre børn sammen.

”Vi giver ikke op før vi ved, om det kan bære”

Butikslukninger truer nyt københavnsk madmarked

Lokal erhvervsmand skaber nyt streetfoodområde i Svaneke

 

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier