FødevareWatch

Fødevaredanmark: Politisk ansvar at løse Postnord-problematik

Postnord har opsagt aftaler med alle landets fødevareproducenter, der i dag benytter sig af tjenesten. Fødevaredanmark vil have politikerne på banen.

Foto: BENJAMIN NØRSKOV/Ritzau/ARKIV

Postnord var med til at opdyrke markedet for transport af fødevarer, som skal holdes under fem grader under transporten, men forretningen har vist sig urentabel, og den 30. juni kaster selskabet håndklædet i ringet til stor frustration for mange mindre aktører.

Heriblandt Fødevaredanmark, som er paraplyorganisation for små og mellemstore fødevarevirksomheder. I et brev til Folketinget skriver organisationen, at "dansk fødevareproduktion er truet af Postnord".

Det skriver DR Nyheder.

"Vi mener, at det er et politisk ansvar at sikre, at Danmark har en infrastruktur, som gør det muligt at fragte blandt andet fødevarer rundt i landet, således at der er grobund for produktion og salg af fødevarer overalt i Danmark. Som det ser ud nu, vil dette ikke være tilfældet fra den 1. juli," skriver Fødevaredanmark ifølge DR.

Postnord har netop afleveret et regnskab, der viser, at Postnord Danmark havde et underskud på næsten 1,4 mia. kr. i 2016.

Ny fødevareportal sendt til hjørne efter Postnord-udmelding

Postbesparelse presser små fødevarevirksomheder

Nemlig.com bejler til Postnord-kunder

Mere fra FødevareWatch

Højere omkostninger rammer Danish Crown på indtjeningen i halvåret

Halvårsregnskabet for kødkoncernen viser fremgang på toplinjen, mens indtjeningen falder som følge af dyrere energi, transport og emballage. Salgsfokus er rettet på omstilling væk fra Kina og mere afsætning i Europa og markeder som USA og Japan. Fokus på flere plantebaserede produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier