FødevareWatch

Slikgrossister er tiltalt for millionsvindel med moms og afgifter

To mænd skal for retten i Næstved. De er anklaget for at have solgt tonsvis af slik uden at betale moms og afgifter. I alt skulle de have snydt staten for 43 mio. kr.

Foto: Colourbox/Arkiv

Endnu en sag om slikfusk ser dagens lys, når to mænd på henholdsvis 32 og 38 år i den kommende uge skal for retten i Næstved.

De er anklaget for at have snydt staten for 43 mio. kr. ved systematisk at have undladt at betale moms og afgifter på slik og chokolade.

Det skriver Næstved Netavis.

Avisen har fået anklageskriftet, hvor der skulle stå, at de to er anklaget for at have snydt i moms for 18,9 mio. kr. og chokoladeafgifter for 23,8 mio. kr. Herudover er den 32-årig tiltalt for at have kørt et et vikarbureau, hvor han betalte de ansatte sort. Samlet skulle han herved have snydt staten for 4,6 mio. kr. i A-skat og AM-bidrag.

Den 38-årig er også titalt for at at skulle have snydt med pant ved at have fået lavet tusindvis af falske pantmærker. Der blev konfiskeret 8.543 falske pantmærker til Faxe Kondi sodavand på dennes bopæl.

Begge mænd nægter sig skyldige.

Slik- og sodavandssvindel straffes med større bøder

Slikfusker dømt: Skal betale 714.000 kr. i erstatning

Skatteministeren går til kamp mod sliksvindel

Skandaleramt slikkæde har tømt flere butikker

Mere fra FødevareWatch

System Frugt slutter af med røde tal

Året 2020 byder på underskud for salget af tørret frugt og nødder hos aarhusianske System Frugt. Selskabet blev sidste år solgt til Urtekram-ejeren Midsona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier