FødevareWatch

Skatteministeren går til kamp mod sliksvindel

Ny undersøgelse fra Skat viser, at illegal indførsel af chokolade og slik er et stigende problem i Danmark, og derfor vil skatteministeren nu iværksætte tiltag.

Foto: Niels Hougaard

Det kan være lækkert med en skål slik om fredagen til en god film, eller når børnene skal se Disney Sjov.

Men den gode smag forsvinder hos skatteminister Karsten Lauritzen (V), hvis der er tale om slik, som illegalt er kommet ind i stuerne.

Ifølge en undersøgelse fra Skat er illegal indførsel af chokolade og slik et stigende problem i Danmark, og det vil ministeren nu gøre noget ved.

Derfor indkalder han Folketingets partier for at få opbakning til tiltag, der skal dæmme op for svindlen.

"Når flere og flere vælger at bryde loven, snyder de ikke bare statskassen. De snyder også alle de virksomheder, der spiller efter reglerne.

Undersøgelsens konklusioner flugter med de bekymringer, som branchen har udtrykt over for mig som skatteminister.

Derfor vil jeg godt understrege, at jeg er klar til at handle, så vi får dæmmet op for problemet," siger skatteminister Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelsen bliver der årligt ulovligt indført og handlet med slik og chokolade for mange millioner kroner. Samtidig stiger antallet af forretninger, som forhandler illegalt importeret slik, chokolade og sukkervarer.

2015 var et godt slikår i Cloetta

Nordmænd går amok i billig bland selv-slik op til påske

Medie: Slikgrossist udnyttede medarbejdere på det groveste

Dagrofa smider omstridt slikfusker ud af Spar-kæden

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier