FødevareWatch

Arla vil øge omsætningen i nye produkter med 4 mia

Med det nye innovationscenter i Aarhus kommer der yderligere fart under antallet af nye Arla-produkter, og målet er, at 15 pct. af fremtidens omsætning skal udgøres af nye produkter.

Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Jens Dresling/

En meget stor del af idegrundlaget bag Arlas nye innovationscenter i Aarhus handler om værdiforædling og at kunne levere flere kroner tilbage til de 12.000 andelshavere for hvert kilo mælk, som disse indleverer hvert år.

I dagens udgave af Børsen sætter koncerndirektør med ansvar for global marketing og innovation i Arla Hanne Søndergaard tal på, hvor høj målsætningen er. Fra i runde tal at udgøre 8 mia. kr. ud af den samlede omsætning på 75 mia. kr., skal de nye opfindelser og lancerede produkter i løbet af få år udgøre 12 mia. kr.

"At nå en andel på 15 pct. er absolut muligt, og det er også muligt på lidt længere sigt at nå højere. I hvert fald på en række produktkategorier. Vi lancerer på yoghurt allerede så meget nyt, at omkring 30 pct. af vores salg udgøres af nye produkter. Tempoet er højt i den kategori, fordi forbrugerne gerne vil prøve eksempelvis nye smagsvarianter," siger Hanne Søndergaard til avisen.

For et par uger siden indviede Arla innovationscenteret i Aarhus, som samlet har kostet mejerkoncernen 270 mio. kr. I den forbindelse fortalte dansk Arla-direktør Jakob B. Knudsen, at Arla også forud for centerets åbning har godt gang i innovationen.

"Vi er i Danmark gode på innovationen og på at bringe nye produkter i markedet – alene i 2016 lancerede Arla i Danmark 88 nye produkter. Kadencen er høj, men der skal hele tiden nytænkning til, hvis vi vil gøre os gældende overfor forbrugere og de trends, som eksisterer," sagde Jakob B. Knudsen til FødevareWatch.

Det skal ske på Arlas nye innovationscenter

Arla er fødevarebranchens mest værdifulde brand

Danmarks næststørste mejeri leverer rekordresultat

Forsiden lige nu

Her er alle årets danske michelinstjerner

Der er i dag blevet uddelt michelinstjerne til de danske restauranter, og Danmark kan nu bryste sig af at have 26 michelinrestauranter med i alt 31 stjerner. Se alle de danske michelinstjerner her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier